Suriname: onderzoek, fotografie, video, expositie

2001 verblijf, 2004 expositie

Presentatie: kunstenaarsinitiatief Duende, Rotterdam

 

In 2001 werd door Rotterdams Lef een voorbereidingsbezoek voor een educatief theaterproject gebracht aan Suriname. Er werden bezoeken gebracht aan verschillende culturele organisaties en personen werkzaam in de culturele sector. Onder meer aan Thater Thalia, met 505 zitplaatsen het grootste theater van Parimaribo, Theater Unique, Santigron (bosnegerdorp net achter Lelydorp) om kennis te nemen van de lokale dans, Sharda Ganga, directeur van Projekta en theatermaker, Robert Wijdenbosch, radiojournalist en met Elfriede Baam-Dijksteel, voorzitter NAKS, organisatie voor gemeenschapswerk, Parimaribo.

 


meer...

Ook werden bezoeken gebracht aan onder meer het Ministerie van Onderwijs en Cultuur, afd. Onderwijs en afd. Kulturele en Kreatieve vorming (Nola Hatterman Instituut), de Nederlandse Ambassade, ACI, Albert Cameron Instituut (kweekschool), Lyco 2/Miranda Lyceum, ABC TV, Fort Zeelandia/Museum. Er werden ook bezoeken gebracht aan Nickerie en Commewijne.

 

THRIFT/ Hanneke Breuker maakte bij deze reis een visueel verslag. Een deel van de foto's werd in 2004 gepresenteerd bij Duende, Rotterdam.

Met als gast Tjon Ulrich Tjonatsien, acteur bij Rotterdams Lef. Tjon maakte in 2002 een videoverslag van het verblijf en de optredens van Rotterdams Lef in Suriname. Deze video werd tijdens Duende Open vertoond.

Met dank aan Laurent Fluttert, videobewerking.


terug

Paramaribo, de Nieuwe Haven Bar

de monding van de Surinamerivier

huis

Paramaribo, straatbeeld

Paramaribo, straatbeeld

Lyco 2

medewerker Albert Cameron Instituut (kweekschool)

theater Unique

Nola Hatterman Instituut met twee docenten

Fort Zeelandia

Sacha Dees en Jolanda Spoel tijdens een TV interview