Kralingen-Crooswijk-Kunst: rondleidingen, opdrachten/verwerking, expositie, publicatie

2004 - 2005

Presentaties: Duende Open/Tamboerstraat 9 en Galerie BLIK/Kralingen. Presentatie publicatie Kralingen-Crooswijk-Kunst, januari 2005 in buurtwinkel Nieuw-Crooswijk aan portefeuillehouder Hennie ten Hoven.

 

In 2004 bestond het kunstenaarsinitiatief Duende 20 jaar. In het pand aan de Tamboerstraat werd Duende Open georganiseerd: vijftig kunstenaars presenteerden hun werk in ateliers en gangen. Om een breed en divers publiek te bereiken werden verschillende activiteiten georganiseerd. Ruim 1500 bezoekers bezochten dit weekend de expositie van Duende. THRIFT organiseerde een confrontatie tussen amateurkunst en professionele kunst.  

 
meer...

Amateur kunstenaarsgroepen in Kralingen en Crooswijk werden benaderd om mee te doen aan rondleidingen in het pand. De vijf organisaties: schildergroep het Vooronder, schilderclub Hoppesteyn, Amateur fotografie Vereniging Rotterdam, pottenbakkerij Heksenvuur en Studio R/ruimtelijk werk, lieten na afloop van de rondleidingen hun cursisten de ervaringen beeldend verwerken. De resultaten werden vervolgens gepresenteerd bij Galerie BLIK in Kralingen.

 

Het project werd vastgelgd in een publicatie. Concept, tekst- en beeldredactie: THRIFT/Hanneke Breuker. Rondleidingen groepen amateurkunstenaars: Anneke van de Kamp. Grafisch ontwerp publicatie: Marlies van Dongen.


terug