Digital Playground/DPart: educatief mediaproject, projectplan beeldende kunst en Digital Playground, lesbrief voor docenten, praktijkopdrachten voor jongeren

2000

Presentatie: gebouw Las Palmas

 

In 2000 vindt de derde editie plaats van Digital Playground plaats in gebouw Las Palmas, een inspirerende plek: een nog niet gerenoveerd voormalig  pakhuis. Ter plaatse wordt bij de workshopsruimtes een voor jiongeren aansprekende beeldende kunst tentoonstelling ingericht.
meer...

 

Via het NFI kon nog een koppeling gemaakt worden met een deel van het werk dat te zien was tijdens de Foto Biënnale. Ook TENT. , het Historisch Museum Rotterdam en museum Boijmans Van Beuningen leverden beeldmateriaal aan. Hiermee werd een tentonstelling ingericht die de jongeren bezochten.

 

De workshopleiders en docenten gaven aan de hand van een lesbrief een toelichting op de expositie en vervolgens verwerkten de jongeren het kunst/cultuur inhoudelijke deel in hun digitale werkstukken In de workshops beeldmanipulatie , een eigen clip maken en monteren een homepage maken voor internet, animatie van beeld, geluid en muziek, een tune maken van beats samples en eigen geluidsopnamen.

Hanneke Breuker ontving van het centrum Beeldende Kunst Rotterdam een projectsubsidie voor het schrijven van het proejctplan beeldende kunst en Digital Playground.

 


terug

Digital Playground in gebouw Las Palmas