dining international, Rotterdammers, aan tafel!: onderzoek, fotografie, videoportretten, teksten, expositie, website

2000 - 2001

Presentatie: expositie, website

In 2000 werd dining-international ontwikkeld, een installatie in het kader van Rotterdam Culturele Hoofdstad 2000. Oorspronkelijk zou dining- international in Rotterdam en Lissabon gepresenteerd worden, in samenwerking met de organisatie van de culturele hoofdstad ter plaatse. In een laat stadium kwam deze editie te vervallen. dining-international, Rotterdammers, aan tafel! werd in het najaar van 2001 gepresenteerd in het Historisch Museum Rotterdam.
meer...

Twaalf spraakmakende Rotterdammers van nu en vijf uit het verleden 'zaten' aan een bijna tien meter lange, met wit damast gedekte eettafel. Een deel van de persoonlijke omgeving, namelijk de plek aan tafel, wordt uit de normale context - de huiselijke en intieme plek - gehaald en in een neutrale, publieke omgeving gebracht. Stoelen, serviesgoed en bestek van de deelnemers werden geleend en in de installatie geplaatst.

Videoportretten, op groot formaat geprojecteerd en een computer met daarop de website van dining, zoomden in op de levens van de verschillende Rotterdammers. Door de inhoudelijke samenwerking met het Historisch Museum ontstond een extra laag binnen het oorspronkelijke concept van het project. Er werd  uiteindelijk een presentatie bereikt die voor een breed publiek boeiend bleek te zijn. dining-international, Rotterdammers aan tafel! heeft veel publiciteit in de media gekregen.

 


terug