Japan, Osaka Diary: artist-in-residence, fotografie, video, expositie

September, oktober 2001

Presentatie: SUMISO Gallery, Osaka

 

In het kader van het Japans-Europese uitwisselingsproject Puddles verbleef Hanneke Breuker als artist-in-residence in Osaka, Japan, bij het kunstenaarsinitiatief Clean Brothers. Ook werden de steden Nara en Kyoto bezocht, daar werd gelogeerd via bemiddeling van Shin-ichi Yanai. In Osaka werden bezoeken aan diverse musea gebracht, stadswandelingen en fietstochten gemaakt en openingen van exposites bijgewoond, waaronder de Osaka Biënnale.
meer...

Ter afsluiting van het verblijf werd een groepsexpositie georganiseerd bij SUMISO Gallery. Gepresenteerd werd meegenomen en ter plaatse gemaakt werk, samen met het werk van de kunstenaars van Clean Brothers. In de expositie hingen uit Nederland meegebrachte abstracte schilderijen: grids in olieverf op linnen. Dit werk werd aangevuld met een grid van ter plaatse gemaakte foto's. Iedere dag werden de uitgeprintte foto's in de expositieruimte opgehangen. Het werk, een digitaal dagboek, groeide per dag, een stadsportret van Osaka.

Met dank aan de kunstenaars van Clean Brothers en speciaal aan Yoshihito Kawabata, Shin-ichi Yanai, Yumi Nakamura, Yuri Yamaoki en Naoko Takada.


terug