Digital Playground/DPart: educatief mediaproject, koppeling digitale technieken met kunstroute, praktijkuitwerking in workshops en bezoek jongeren aan kunstinstellingen

2001

Presentatie: expositie in gebouw Las Palmas en op de website van Digital Playground

DPart wordt in deze editie weer wat groter. Naast de expositie op locatie en de praktijkuitwerking in de workshops worden er bezoeken gebracht aan meer Rotterdamse kunstinstellingen. In 2000 waren dat er vier. Als gevolg van het enthousiasme van zowel de jongeren als de workshopleiders werd het aantal deelnemende kunstinstellingen bijna verdubbeld: naar acht. Met als voornaamste doel: nog meer beeldende inspiratie voor jongeren en worshopleiders. Jongeren leren de praktijk van het werken met digitale media en maken tegelijkertijd inhoudelijk kennis met culturele onderwerpen.
meer...

 

Nieuwkomers zijn: showroom MAMA, Roodkapje en V2. De centrale hal van TENT. werd het verzamelpunt voor de kunstroute, begeleiding door Anton Hoeksema/CBK.

 

De expositie in gebouw Las Palmas bestaat uit beeld- en geluidsmateriaal dat aangeleverd werd door de kunstinstellingen en via  Mark van de Velde en SKVR was er afstudeerwerk van studenten van de Willem de Kooning Academie te zien.


terug