DPart, LOGO'S & ICONEN: onderzoek, digitale media/educatief project, expositie

2002

Presentatie: expositie en uitvoering workshops in IMAX gebouw Rotterdam

De begrippen logo's en iconen worden bij Digital Playground in een letterlijke en in een overdrachtelijke zin aan de orde gesteld. 

In de tentoonstelleng laten grafisch vormgevers en kunstenaars logo's en iconen laten zien in een andere betekenis dan die we gewend zijn. Deze dubbele betekenis is terug te vinden in hun werken.

LOGO'S & ICONEN beslaat acht categorieën/thema's: mode, politiek, muziek, reclame, bewegwijzering, religie, sport en archtectuur.


meer...

 

Deze thema's worden in stalen modules gepresenteerd. De jongeren lopen door en langs de modules, bekijken en bespreken wat ze zien en fotograferen aansprekende onderdelen van de expositie en maken geluidsopnames. Geïnspireerd door deze input maken ze vervolgens, onder begeleiding van peer educators, een persoonlijke, beeldende vertaling met behulp van diverse digitale media. De resultaten worden nog dezelfde dag online gezet.

 

Tentoonstellingsconcept/ ontwerp en uitvoering, educatieve inhoud: THRIFT/Hanneke Breuker

Uitvoering modules: Jan Neggers

Met dank voor aanlevering materiaal en suggesties: Ontwerpbureau 75B, Boomerang Free Cards, Museum Boijmans Van Beuningen, Historisch Museum Rotterdam, Nederlands Architectuur Instituut, Showroom MAMA en vele anderen.


terug