Email communication file: internetproject in beeld en tekst, exposities

1996

Presentaties: website, expositie Centrum Beeldende Kunst/Villa Alkmaer, Rotterdam

 

Email communiction file is een onderdeel van het uitwisselings- en communicatieproject On line and on site, travelling the highway and the electronic highway. Najaar 1996 vond in het Ludwig Museum Boedapest de tentoonstelling jenseits von kunst  plaats. Een expositie met werk van Hongaarse en Oostenrijkse kunstenaars en wetenschappers. Curator: Peter Weibel.

Email communication file is een werk gebaseerd op een werk gemaakt door drie Hongaarse kunstenaars. In dit werk, met als titel Milieu & L' ego gaven deze kunstenaars vrije internet  toegang aan vooraanstaande Hongaarse kunstcritici, kunsthistorici en kunstenaars. Hun visitekaartjes, met hun e-mail adressen werden gepresenteerd in de tentoonstelling jenzeits.


meer...

 

Eén van de exposeerende kunstenaars was Beöthy Balász die ik al eerder ontmoet had. Ik nam conact met hem op en vroeg hem, via e-mails om mij de achtergrond van zijn project toe te lichten. Vervolgens zocht ik via de door mij verzamelde visitekaartjes email contact met de dertien door Balász geselecteerde personen. Ik vroeg hen te reageren op het project Milieu & L 'ego en zo via internet een discours te starten. Drie van hen reageerden. Beöthy Balálasz legde dat als volgt uit: waarschijnlijk waren de deelnemers of te druk of te weinig gewend om met internet te werken.

 

De correspondentie werd uitgeprint, gearchiveerd en bewaard in een ouderwetse map. een combinatie van vroeger en nu, die goed paste bij de 19e eeuwse bouwstijl die zo dominant is in de stad Boedapest. Een beeldende uitwerking van het door elkaar lopen van 'de 19e eeuw ' en de omgang met nieuwe communicatie middelen door kunstenaars en wetenschappers in Boedapest.


terug